Koalicioni Shëndetësor DuPage dha $50,000 për të trajnuar mjekët e ER të zonës

Koalicioni Shëndetësor DuPage merr $50,000 nga DuPage County për të trajnuar mjekët e ER

Taskforca e Qarkut DuPage për Parandalimin dhe Edukimin e Heroinës/Opioideve (HOPE) ka njoftuar dhënien e granteve në total $100,000 për të zgjeruar aftësitë e saj në luftën kundër krizës së opioideve në qark.

Përfituesit e grantit dhe një përshkrim i shkurtër i secilit projekt përfshijnë:

  •  Koalicioni Shëndetësor DuPage – $50,000. Fondet do të rrisin numrin e mjekëve të departamentit të urgjencës të Qarkut DuPage të certifikuar për të administruar trajtimin e asistuar me ilaçe (MAT) për çrregullimet e përdorimit të opioideve.
  • Hyni në Rrjetin Shëndetësor të Komunitetit – $30,412. Granti do të lejojë zgjerimin e shërbimeve MAT në Qendrën Shëndetësore Familjare Access në Çikago Perëndimore.
  • Fondacioni Edward – $19,588. Financimi do të përdoret për të krijuar grupe të reja të rikuperimit të mbështetjes nga kolegët në DuPage County.

"Opioidet dhe çrregullimi i përdorimit të substancave vazhdojnë të marrin shumë jetë," tha Greg Hart, bashkë-kryetar i HOPE Taskforce. "Partnerët tanë të rinj të granteve do të zgjerojnë përpjekjet e DuPage për të luftuar këtë epidemi përmes zgjidhjeve inovative që shfrytëzojnë partneritetet publike, private dhe jofitimprurëse."

Propozimet u shërbejnë banorëve të Qarkut DuPage dhe përputhen me Kornizën e Task Forcës HOPE: zvogëloni aksesin në drogë; zvogëloni përdorimin dhe keqpërdorimin e opioideve; rritja e përgjigjes ndaj mbidozës; të sigurojë trajtim dhe shërim të integruar të shëndetit mendor dhe çrregullimeve të përdorimit të substancave; dhe trajtojnë parandalimin dhe edukimin e përdorimit të substancave.

"Ne mirëpresim mundësinë për të thelluar bashkëpunimin me këta partnerë ndërsa punojmë për të reduktuar ndikimin e epidemisë së opioideve në kontenë DuPage," tha Dr. Lanny Wilson, bashkë-kryetar i HOPE Taskforce.

Financimi i grantit është bërë i mundur nga Bordi i Qarkut DuPage, i cili ka rënë dakord të sigurojë $100,000 çdo vit për të mbështetur punën e Task Forcës HOPE.

Lini një Përgjigje