Access DuPage lidh banorët e Qarkut DuPage me të ardhura të ulëta dhe të pasiguruar me shërbime të përballueshme të kujdesit parësor.

Shërbime shëndetësore të përballueshme për banorët e Qarkut DuPage

Access DuPage është një program falas për të ndihmuar banorët e kualifikuar të DuPage të marrin shërbime të kujdesit shëndetësor parësor me kosto të ulët, si dhe disa ndihmë të tjera mjekësore.

Misioni ynë është të ofrojmë shërbime shëndetësore të përballueshme për banorët e Qarkut DuPage, pavarësisht nga të ardhurat. Access DuPage nuk është një program sigurimi, as nuk është një zëvendësues për sigurimin shëndetësor. Access DuPage është një përpjekje bashkëpunuese nga mijëra individë dhe qindra organizata në Qarkun DuPage për të ofruar akses në shërbime shëndetësore të përballueshme për banorët e qarkut me të ardhura të ulëta dhe të pasiguruar nga pikëpamja mjekësore. Që nga fillimi i programit në 2001, më shumë se 60,000 nga fqinjët tanë të Qarkut DuPage kanë marrë kujdes shëndetësor me cilësi të lartë dhe të dhembshur përmes Access DuPage. Këtë vit, Access DuPage do t'u shërbejë mbi 5000 anëtarëve.

Nëse nuk keni sigurim shëndetësor dhe i përmbushni kriteret e përshtatshmërisë, Access DuPage do t'ju ofrojë një "shtëpi mjekësore" ku mund të merrni shërbime të kujdesit parësor për një kosto të vogël derisa të kualifikoheni për sigurim.

Rrotë letre

Shërbimet e disponueshme

Aeroplan letre

Kush është i pranueshëm?

Ekran kompjuteri

Si të regjistroheni

Dora që mban një bimë

Gjeni një agjent marrjeje

Fletushka DuPage Health Coalition është gjithashtu e disponueshme në shqiptare, arabisht, birmaneze, persisht, Hindi, polonisht, urdu, dhe vietnameze.

Broshura e programit (anglisht dhe spanjisht)

Cilat janë përfitimet e mia?

  • Access DuPage cakton çdo anëtar te një mjek i kujdesit parësor ose një klinikë që ofron kujdes parësor të vazhdueshëm.
  • Nëse një mjek i kujdesit parësor të Access DuPage rekomandon që një i regjistruar të vizitojë një specialist, Access DuPage do të gjejë një specialist për t'i trajtuar ata.
  • Shumica e shërbimeve laboratorike dhe rreze X të urdhëruara nga mjeku i kujdesit parësor ose specialistët e referuar mbulohen nga programi dhe ofrohen në një spital lokal.
  • Shumica e barnave me recetë të porositura nga një mjek i kujdesit parësor AD ose specialistë të referuar mbulohen nga programi dhe ofrohen në farmacitë e Qarkut DuPage me pakicë. Anëtarët gjithashtu kualifikohen për disa ilaçe falas përmes Farmaci bamirëse DuPage Dispensary of Hope.
  • Për secilin prej këtyre shërbimeve, anëtarët e Access DuPage paguajnë një tarifë të vogël (bashkëpagesë).

A kualifikohem?

Për t'u kualifikuar, duhet të përmbushni këto udhëzime:

  • Jini një banor i përhershëm i Qarkut DuPage. Kjo do të thotë që ju jetoni ose keni ndërmend të jetoni në DuPage County gjatë gjithë vitit.
  • Të jetë midis moshës 19-64 vjeç. Nëse jeni 18 vjeç ose më i ri, mund të aplikoni për sigurimin shëndetësor AllKids. Shihni faqja e burimeve për më shumë informacion.
  • Jetoni në ose nën 250% të udhëzimeve aktuale federale të linjës së varfërisë. Shikoni udhëzimet këtu.
  • Të mos kenë të drejtë për sigurime të tjera shëndetësore. Përshtatshmëria për programe të tjera të kujdesit shëndetësor si Medicaid, Medicare, sigurimet shëndetësore ACA, sigurimet e shtrenjta të sponsorizuara nga punëdhënësi, shërbimet shëndetësore të studentëve, COBRA, SSI, Family Care, Benefits Veterans, etj. do të rezultojnë në mospërshtatshmëri për Access DuPage.

Nëse kualifikoheni dhe dëshironi të regjistroheni në program, telefononi zyrën tonë në (630) 510-8720 dhe fol me Karina, ose gjeje faqja e marrjes më e afërt me ju.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse kualifikoheni për programin tonë, ju lutemi telefononi zyrën tonë në (630) 510-8720 dhe flisni me Vanessa për një shfaqje, ose vizitoni faqen tonë faqja e burimeve për të mësuar rreth burimeve të tjera të kujdesit shëndetësor që mund të jenë në dispozicion për ju.

Udhëzimet për të ardhurat maksimale (para tatimit)*

Madhësia e familjesTë ardhurat mujoreTë ardhurat vjetore
1$3,138$37,650
2$4,258$51,100
3$5,379$64,550
4$6,500$78,000
5$7,621$91,450
6$8,742$104,900
7$9,863$118,350
8$10,983$131,800
Çdo person shtesë pas 8$448$5,380
*Udhëzimet e të ardhurave në fuqi në vitin kalendarik 2024

Access DuPage përfaqëson një partneritet të jashtëzakonshëm të spitaleve, mjekëve, qeverisjes vendore, agjencive të shërbimeve njerëzore dhe grupeve të komunitetit. Ne punojmë së bashku për të ndërtuar një rrjet efikas dhe efektiv të sigurisë shëndetësore.

Çdo dollar shërbimi i drejtpërdrejtë i ofruar përmes Access DuPage përputhet me më shumë se $10 në kujdesin shëndetësor të dhuruar. Çdo spital në DuPage County, si dhe mijëra mjekë vullnetarë dhe klinika shëndetësore kontribuojnë në këtë. Mbi të gjitha, misioni ynë është të ofrojmë shërbime shëndetësore të përballueshme për banorët e Qarkut DuPage, pavarësisht nga të ardhurat.

Access DuPage ofron shërbime gjithëpërfshirëse me një kosto direkte prej $332 për anëtar. Një 341 TP3T e kësaj kostoje përdoret për të blerë medikamentet e nevojshme.