Logo transparente e aksesit të argjendtë

Ofrimi i ndihmës financiare për familjet që blejnë sigurime në Tregun e Kujdesit Shëndetësor Affordable Care Act.

Po luftoni për të paguar primin e sigurimit shëndetësor? Ne mund të jemi në gjendje të ndihmojmë.

Silver Access është një program i Koalicionit Shëndetësor DuPage që ju ndihmon të paguani premiumin tuaj të Tregut të Kujdesit Shëndetësor. Silver Access është jo sigurim shëndetësorTregu i Sigurimeve Shëndetësore është një faqe interneti qeveritare ku mund të blini sigurime shëndetësore. Ju do të paguani një premium (pagesë mujore) për sigurimin tuaj shëndetësor. Bazuar në të ardhurat dhe madhësinë e familjes, aplikantët mund të kualifikohen për asistencë premium ACA deri në $150 për person në muaj.

Regjistrimi i hapur në treg
1 nëntor 2023 - 15 janar 2024

Regjistrimi i hapur është koha e vitit për t'u regjistruar në një plan të ri të Tregut të Sigurimeve Shëndetësore ACA ose mund të rinovoni ose ndryshoni planin tuaj aktual.

Kush duhet të regjistrohet?

 • Ilinoizanë të kualifikuar që nuk kanë mbulim të sigurimit shëndetësor ose po humbasin mbulimin e bazuar në punë
 • Konsumatorët e regjistruar aktualisht në një plan ACA Marketplace që duan të rinovojnë ose ndryshojnë planin e tyre ekzistues

Kjo broshurë është gjithashtu e disponueshme në shqiptarearabisht, birmaneze, persishtHindipolonisht, Spanjishturdu, dhe vietnameze!

A kualifikohem?

Për t'u kualifikuar, duhet të përmbushni këto udhëzime:

 • Duhet të jetë në gjendje të regjistrohet në sigurimet shëndetësore nga tregu i ACA.
 • Duhet të jetë një banor ose shtetas i ligjshëm i SHBA që jeton në DuPage County, Illinois.
 • NUK DUHET të kualifikohet për Medicaid ose Medicare.
 • Duhet të përmbushë udhëzimet e programit të të ardhurave (shih grafikun)
 Është shumë e rëndësishme për ju, si konsumator, të dini nëse ofruesi juaj i preferuar mjekësor merr pjesë në planin e sigurimit ku jeni regjistruar. Përdorni mjetin tonë të pjesëmarrjes së ofruesit për të parë se ku pranohet plani juaj i sigurimit.
 
Ekran kompjuteri

Mjeti i pjesëmarrjes në sigurimin e ofruesit të kujdesit shëndetësor

Udhëzimet për të ardhurat maksimale (para tatimit)*

Madhësia e familjesTë ardhurat mujoreTë ardhurat vjetore
1$3,138$37,650
2$4,258$51,100
3$5,379$64,550
4$6,500$78,000
5$7,621$91,450
6$8,742$104,900
7$9,863$118,350
8$10,983$131,800
Çdo person shtesë pas 8$448$5,380
*Udhëzimet e të ardhurave në fuqi në vitin kalendarik 2024.

Hapat për të aplikuar

1. Aplikoni dhe regjistrohuni në Sigurimet Shëndetësore nga Tregu i Kujdesit Shëndetësor në www.healthcare.gov.

2. Zgjidhni një plan të nivelit të argjendtë* me ulje të ndarjes së kostos (CSR).

3. Përdorni të gjithë kredinë tuaj të avancuar të taksave premium (APTC).

4. Zgjidhni një plan nga një nga kompanitë e mëposhtme të sigurimit: Blue Cross Blue Shield, Cigna, Ambetter/Celtic, Oscar dhe UnitedHealth.

5. Aplikoni për Silver Access këtu, ose klikoni butonin në këtë faqe me titull “Aplikacioni 2023”.

*Planet prej bronzi ose ari mund të kenë opsione alternative të ndihmës

Pasi të jeni miratuar për Silver Access

Anëtarët e Silver Access do të marrin deri në $150/muaj për çdo anëtar ndihmë premium për muajt e mbetur të vitit 2023.

 • Pasi të jeni miratuar për Silver Access, do t'ju kërkohet të krijoni një plan pagese (ose të paguani plotësisht) për pjesën tuaj të kostove të sigurimit shëndetësor.*
 • Shumica e anëtarëve do t'u kërkohet të paguajnë për një deri në tre muaj të kostos së tyre premium, plus çdo kosto më të madhe se $150 për anëtar në muaj. Shikoni grafikun më poshtë për më shumë informacion.
 • Të gjithë anëtarët duhet të marrin pjesë në një Orientim të Qasjes së Argjendtë.
 • Silver Access do t'i paguajë pagesat tuaja mujore të primit direkt te kompania e sigurimeve shëndetësore.
 • Silver Access nuk do t'i paguajë shpenzimet tuaja nga xhepi, të tilla si bashkëpagesat - ato janë përgjegjësia juaj.
  *Pagesat duhet të konfigurohen përpara se regjistrimi në Silver Access të hyjë në fuqi.

Silver Access do t'ju kërkojë të krijoni një plan pagese për (ose të paguani plotësisht) pjesën tuaj të kostove të sigurimit shëndetësor. Pagesat duhet të konfigurohen përpara se regjistrimi në Silver Access të hyjë në fuqi. Shumica e anëtarëve do t'u kërkohet të paguajnë për një deri në tre muaj të kostos së tyre premium, plus çdo kosto më të madhe se $150 për anëtar në muaj. Shikoni grafikun më poshtë për më shumë informacion.

1 muaj i kostove premium2 muaj të kostove premium3 muaj të kostove premium
0 - 100 % FPL101 - 150 % FPL151 - 250 % FPL
Madhësia e familjesMaks. Të ardhura vjetore ($)Maks. Të ardhura vjetore ($)Maks. Të ardhura vjetore ($)
1Deri në $14,580Deri në $21,870Deri në $36,450
2$19,720$29,580$49,300
3$24,860$37,290$62,150
4$30,000$45,000$75,000
5$35,140$52,710$87,850
6$40,280$60,420$100,700
Çdo Person Shtesë$5,140$7,710$12,850

Opsionet e pagesës

Ti mundesh

Paraqisni një pagesë një herë Anëtarët mund të bëjnë një pagesë një herë për FULL-in e tyre Bilanci i papaguar (klikoni këtu)
OSE
Vendosni një plan pagese mujore (kliko këtu)

 

 • Anëtarët mund ta ndajnë gjendjen e tyre të papaguar me 10 ose 11 muaj (Nëse politika fillon 1/1) 
 • NUK ka tarifa ose tarifa interesi
 • Planet e pagesave mujore do t'ju tarifojnë automatikishtkartë krediti ose debiti në të njëjtën ditë çdo muaj 

Mënyrat për të bërë pagesa

OnlineParaqisni një pagesë në internet duke përdorur një kartë debiti ose krediti

Me postëBëni çek të pagueshëm në DuPage Health Coalition dhe dërgojeni në adresën: Koalicioni Shëndetësor DuPage, 511 Thornhill Dr. Suite C, Carol Stream, IL 60188

Personalisht në zyrën tonë: 511 Thornhill Drive, Suite C, Carol Stream. Ne pranojmë vetëm pagesa me kartë ose çek (pa para)
E martë – e enjte, 08:00-12:00 dhe 13:00-16:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dora që mban një bimë

Të bëjë një NJË HERË Pagesa Këtu

Ekran kompjuteri

konfigurimi MUJOR Pagesat Këtu

Keni nevojë për ndihmë për t'u regjistruar në Marketplace dhe Silver Access? Caktoni takimin tuaj më poshtë! Vendosni kodin tuaj postar dhe një ndihmës më i afërt me ju do të jetë i pari në listë.