DuPage County Partners me DuPage Foundation për të zbatuar Programin e Granteve Jofitimprurëse ARPA $10 milion

  • Autori i postimit:
  • Kategoria e postimit:Lajme

DuPage County Partners me DuPage Foundation për të zbatuar Programin e Granteve Jofitimprurëse ARPA $10 milion

 Kliko këtu për të hyrë në postimin origjinal

Më 25 janar, Bordi i Qarkut DuPage votoi për të forcuar një partneritet për dhënien e granteve me Fondacionin DuPage, duke ekzekutuar një marrëveshje për të ndarë $10.6 milion në fonde federale të marra përmes Aktit të Planit Amerikan të Shpëtimit (ARPA) për Fondacionin për të zbatuar dhe menaxhuar një pesë- programi i granteve vjetore në përfitim të organizatave lokale të shërbimeve sociale jofitimprurëse që i përgjigjen efekteve të qëndrueshme të pandemisë COVID-19. Sipas statutit të ARPA-s, fondet duhet të detyrohen deri më 31 dhjetor 2024 dhe të shpenzohen deri më 31 dhjetor 2026, për t'iu përgjigjur ndikimeve më të gjera shëndetësore të COVID-19 dhe për të ofruar shërbime për komunitetet e prekura në mënyrë disproporcionale nga pandemia. Bordi i Administrimit të Fondacionit miratoi marrëveshjen përfundimtare më 13 janar 2022.

"Fondacioni DuPage është fondacioni i komunitetit dhe udhëheqësi filantropik i DuPage County dhe ne jemi të kënaqur që Qarku na zgjodhi si partner për të administruar një program granti të kësaj madhësie," tha Presidenti dhe CEO i Fondacionit DuPage, Dave McGowan. “Ne e vlerësojmë besimin tek Fondacioni pasi këto fonde do të rrisin ndjeshëm ndikimin tonë, në mënyrë që të mund të përmbushim më me vend nevojat e komunitetit tonë që ende po rrënqethet nga efektet dobësuese të pandemisë. Rritja e cilësisë së jetës në të gjithë qarkun DuPage ka qenë vizioni ynë që nga fillimi i Fondacionit në 1986. Ne jemi krenarë që vazhdojmë të avancojmë punën tonë dhe ndajmë ekspertizën tonë në dhënien e granteve përmes këtij partneriteti.”

"Ne presim me padurim të punojmë me Fondacionin DuPage dhe organizatat jofitimprurëse të zonës sonë, pasi së bashku, ne ndihmojmë banorët e qarkut tonë të dalin nga pandemia," tha Kryetari i Bordit të Qarkut DuPage, Dan Cronin.

Programi i Granteve Jofitimprurëse ARPA të DuPage County lejon Fondacionin DuPage të disbursojë fondet ARPA në emër të Qarkut. ARPA u nënshkrua në ligj nga Presidenti Biden më 11 mars 2021, për të vazhduar përpjekjet e vendit në luftimin e pandemisë COVID-19. Nëpërmjet paketës së ndihmës, DuPage County iu dha një total prej $179,266,585, gjysma e të cilave ($89,633,292.50) u mor më 17 maj 2021. Si pjesë e planit të rimëkëmbjes së komunitetit, Qarku kërkoi një partner strategjik në DuPage Foundation për shton përpjekjet e saj për të mbështetur organizatat jofitimprurëse që punojnë në shërbimet sociale përmes një programi granti për të trajtuar pasigurinë ushqimore, paqëndrueshmërinë e strehimit, shëndetin mendor dhe abuzimin me substancat.

Pasi Bordi i Qarkut DuPage miratoi lidhjen e një marrëveshjeje për të ndarë $10.6 milion Fondacionit DuPage për programin më 12 tetor 2021, palët punuan së bashku për të hartuar një plan për fondet. Fondacioni do të marrë $600,000 gjatë një periudhe pesëvjeçare për të administruar programin e granteve ARPA.

Fondacioni DuPage do të drejtojë një komitet planifikimi për të vendosur parametrat e programit të grantit, duke përfshirë udhëzimet dhe kërkesat për aplikantët, dhe shpeshtësinë e shpërndarjes së granteve. Udhëzimet do të jenë të disponueshme për aplikantët e kualifikuar në faqen e internetit të Fondacionit në pranverë, 2022.

“Të gjitha organizatat jofitimprurëse që punojnë brenda shërbimeve sociale janë përmbytur dhe mbingarkuar për gati dy vjet dhe kanë bërë gjithçka që është e mundur për t'iu përgjigjur urgjencës shëndetësore COVID-19, siç e kemi parë në aplikimet tona për grante për Nevojat e Komunitetit. ,” tha Barb Szczepaniak, nënkryetar i Fondacionit DuPage për programet. "Programi i granteve ARPA është një përpjekje e mrekullueshme për Fondacionin, pasi ne kërkojmë të shkallëzojmë ndikimin tonë në të gjithë Qarkun DuPage dhe më gjerë, dhe ai krijon një mundësi për ne që të bëjmë vërtet ndryshime kuptimplota aty ku ato janë më të nevojshme."

Kapaciteti i Fondacionit për të punuar me Qarkun është rritur gjatë gjithë historisë së tij. Në vitin 2007, Fondacioni mori një grant kalimi $50,000 nga DuPage County për të financuar nismën e tij Communityworks që jepte fonde për zona jofitimprurëse që punonin në fëmijërinë e hershme, përdorimin dhe mbrojtjen e tokës dhe zhvillimin e fuqisë punëtore.

Në vitin 2020, Fondacioni mori $431,000 në fondet e Ligjit Federal të Ndihmës kundër Koronavirusit dhe Sigurisë Ekonomike (CARES) nga Qarku DuPage. Nëpërmjet Arts DuPage, një nismë e Fondacionit DuPage, Fondacioni rigrantoi $300,000 në 24 organizata lokale të artit në dhjetor 2020. $131,000 të tjera iu dhanë organizatave jofitimprurëse të shërbimeve njerëzore që punojnë në vijën e parë të pandemisë.

Përmes Programit të Grantit për Nevojat e Komunitetit, nismave të veçanta, granteve të këshilluara nga donatorët dhe granteve të caktuara, shpërndarja e granteve të Fondacionit në vitin fiskal 2021 ishte gati $9 milion.