NCTV Spotlight: Programet e Koalicionit Shëndetësor DuPage adresojnë pabarazitë shëndetësore

  • Autori i postimit:
  • Kategoria e postimit:Lajme

Kliko këtu për të hyrë në postimin origjinal

Koalicioni Shëndetësor DuPage (DHC) beson se komunitetet lulëzojnë kur të gjithë banorët janë mjaftueshëm të shëndetshëm për të punuar dhe kujdesur për familjet e tyre, programet e DHC trajtojnë pabarazitë shëndetësore, duke i mbajtur njerëzit të shëndetshëm pavarësisht nga të ardhurat e tyre. Që nga viti 2001, programi Access DuPage i DHC-së është kujdesur për 65,000+ individë të pasiguruar përmes një rrjeti të gjerë vullnetarësh. Mijëra mjekë dhe çdo spital i qarkut marrin pjesë, me çdo dollar në kosto direkte që përputhet me më shumë se dhjetë dollarë në shërbime të dhuruara. Anëtarët paguajnë bashkëpagesa të ulëta për shërbimet duke përfshirë kujdesin parësor, kujdesin special, shërbimet spitalore dhe medikamentet. Të regjistruarit janë banorë të DuPage me të ardhura nën 2X të Nivelit Federal të Varfërisë, të papërshtatshëm për ndonjë program tjetër.

Pavarësisht miratimit të Aktit të Kujdesit të Përballueshëm, shumë mbeten të pasiguruar. Për t'iu përgjigjur, DHC ofron Ndihmë Premium ACA Access Silver. Me ndihmën premium, anëtarët fitojnë akses në një plan me cilësi të lartë dhe me kosto më të ulët. DuPage Dispensary of Hope, një farmaci falas, është i vetmi burim i këtij lloji në DuPage. Shumica e të pasiguruarve paguajnë koston e plotë të medikamenteve, shpesh duke kaluar pa ilaçe ose duke i marrë ndryshe nga sa është përshkruar për të ulur kostot. Kjo çon në shtrime të panevojshme në spital, sëmundje dhe madje edhe vdekje. DDOH e trajton këtë problem duke u ofruar individëve me të ardhura të ulëta dhe të pasiguruar mbi 350 medikamente.

COVID-19 nxjerr në pah atë që ne kemi ditur gjithmonë. Qasja e përballueshme në kujdesin shëndetësor është thelbësore. Ndërsa familjet dhe ofruesit e shëndetit luftojnë nën barrën e dyfishtë të katastrofës ekonomike dhe sëmundjeve epidemike, DHC vazhdon të kërkojë mënyra për të siguruar që TË GJITHËT të kenë akses në burimet që u nevojiten për të qëndruar të shëndetshëm.

DHC drejtohet nga një Bord Drejtues i përbërë nga drejtues nga të gjithë ofruesit kryesorë të shërbimeve shëndetësore në DuPage, agjencitë e shërbimeve sociale, si dhe nga komuniteti në përgjithësi. I varur shumë nga financimi i jashtëm, DHC ka një rrjet të larmishëm partnerësh, shumë prej të cilëve angazhojnë fonde të konsiderueshme çdo vit. Kujdestarë të kujdesshëm të burimeve të tyre, siç pasqyrohet nga vlerësimi i tretë radhazi i Platinum Guide Star, 95% të ardhura shkojnë drejtpërdrejt për kujdesin ndaj pacientit. Të nxitur nga një besim i përbashkët se të ardhurat nuk duhet të jenë pengesë për shëndetin e mirë, bashkëpunimet e DHC-së sigurojnë që në DuPage të mos jetë kështu. Nëse jeni të shqetësuar nga pabarazitë shëndetësore dhe/ose dëshironi të mbështesni punën e DHC-së, vizitoni ato faqe interneti.