Logo transparente e aksesit të argjendtë

Keni një pyetje në lidhje me Silver Access?

Silver Access është një program ndihmës premium i Koalicionit Shëndetësor DuPage në DuPage County i disponueshëm për ata që janë regjistruar në Tregun e Sigurimeve Shëndetësore përmes Aktit të Kujdesit të Përballueshëm të njohur gjithashtu si ACA. Silver Access nuk është sigurim shëndetësor.

Silver Access u siguron banorëve të Qarkut DuPage me të ardhura të ulëta deri në $150 për anëtar në muaj asistencë për pagesën e tyre mujore të sigurimit shëndetësor ACA, e njohur si premium.

Për t'u kualifikuar për Silver Access ju duhet:

 • Të jeni në gjendje të regjistroheni në sigurimin shëndetësor nga Tregu i Sigurimeve Shëndetësore
  • Keni zgjedhur një plan të nivelit të argjendtë
  • Zgjedhur për të përdorur TË GJITHA kreditin tuaj të avancuar të tatimit premium
 • Jetoni në DuPage County, Illinois dhe jeni shtetas amerikan ose banor i ligjshëm
 • NUK kualifikohen për Medicaid ose Medicare
 • Përmbushni udhëzimet e të ardhurave (nën 250% të nivelit Federal të Varfërisë)

Për t'u kualifikuar për Silver Access, duhet të përmbushni udhëzimet e të ardhurave të shpjeguara në grafikun për vitin kalendarik 2023. Të ardhurat që raportoni në aplikimin tuaj duhet të jenë të njëjtën sasi që i keni dhënë Tregut të Sigurimeve Shëndetësore.

Madhësia e familjesTë ardhurat mujoreTë ardhurat vjetore
1$3,038$36,450
2$4,108$49,300
3$5,179$62,150
4$6,250$75,000
5$7,321$87,850
6$8,392$100,700
Çdo person shtesë$1,071$12,850

Ndiqni këto hapa për të dorëzuar me sukses një aplikim për Silver Access DuPage:

 • Aplikoni dhe regjistrohuni në Sigurimet Shëndetësore nga The Health Insurance Market place at www.healthcare.gov
 • Zgjidhni një Leve argjendil plan* me ulje të ndarjes së kostos (CSR)
 • Përdorni të gjithë Kreditim i avancuar i tatimit premium (APTC)
 • Zgjidhni një plan nga një nga kompanitë e mëposhtme të sigurimit:
  • Mburoja blu Kryqi Blu
  • Cigna
  • Ambetter/keltik
  • Oscar
  • United Health

*Planet prej bronzi ose ari mund të kenë opsione alternative të ndihmës

Pas ju jeni regjistruar në Sigurimin Shëndetësor nga Tregu, atëherë duhet të paraqisni një Aplikim për Access Silver.

 • Aplikimet janë të disponueshme vetëm online në faqen tonë të internetit: www.accessdupage.org/silver-access/
 • Aplikimet janë në dispozicion në spanjisht
 • Ju duhet të raportoni të njëjtat informacione nga aplikacioni juaj i Tregut të Sigurimeve Shëndetësore

Shumica e Navigatorëve të DuPage County janë të njohur me Silver Access dhe a mund të ndihmoni me aplikacionin. Koordinatori Silver Access është gjithashtu i disponueshëm për të ndihmuar këdo që dëshiron të paraqesë një aplikim. Rekomandohen takime, por pranohen vizita. Kontaktoni Silver Access në 331-716-7571 për të caktuar një takim.

Sigurohuni që të merrni me vete:

 • Emri juaj i përdoruesit dhe fjalëkalimi i Healthcare.gov
 • Çdo informacion që keni marrë nga The Health Insurance Marketplace që përfshin detaje rreth planit ku jeni regjistruar.

Po, Silver Access ofron shërbime navigimi të enjteve! Emërimet janë të nevojshme. Ju lutemi kontaktoni zyrën e Silver Access për të caktuar një takim në 331-716-7571.

Koha më e mirë për të aplikuar për Silver Access është gjatë sezonit të regjistrimit të hapur të Tregut të Sigurimeve Shëndetësore që fillon më 1 nëntor. Megjithatë, Silver Access do të vazhdojë të pranojë aplikacione derisa të kemi arritur kapacitetin tonë anëtar.

Çdo anëtar që është i regjistruar në Silver Access do të jetë përgjegjës për një pjesë vjetore të kostove të sigurimit të tyre shëndetësor. Kontributet vjetore të anëtarëve variojnë nga 1 deri në 2 muaj të kostove premium, në varësi të të ardhurave dhe madhësisë së familjes. Çdo anëtar do të jetë gjithashtu përgjegjës për çdo shumë që tejkalon $150 të asistencës premium me të cilën po ndihmon Silver Access.

Shembull:
Nëse primi mujor i një anëtari është $200, Silver Access do t'i paguajë të gjithë $200 kompanisë suaj të sigurimit shëndetësor çdo muaj. Por ai anëtar do të jetë përgjegjës për $50 çdo muaj, Silver Access më pas do t'i faturojë ata për diferencën. Kjo shumë do të jetë shtesë e kostos për 1 deri në 3 muaj të kostove të tyre premium, në varësi të të ardhurave dhe madhësisë së familjes.

Kontributi vjetor i anëtarëve do të llogaritet bazuar në të ardhurat vjetore dhe madhësinë e familjes. Kjo shumë do të variojë për 1 deri në 3 muaj të kostove tuaja të primit. Nëse çmimi juaj është mbi $150, ju gjithashtu do të jeni përgjegjës për ndryshimin (shih pyetjen e mëparshme për një shembull).

Pjesa për të cilën është përgjegjës çdo anëtar do t'i faturohet secilit anëtar. Duhet të regjistroheni për një plan pagese mujore ose të paguani shumën përpara se regjistrimi juaj në Silver Access të hyjë në fuqi. Ju do të duhet të kontaktoni Zyrën Silver Access DuPage për të vendosur planet e pagesave në 331-716-7571.

Ju lutemi përdorni grafikun e mëposhtëm për të gjetur se për sa muaj do të jeni përgjegjës.

 1 muaj i kostove premium2 muaj të kostove premium3 muaj të kostove premium
 0 – 100 % FPL101 – 150 % FPL151 – 250 % FPL
Madhësia e familjesMaks. Të ardhura vjetore ($)Maks. Të ardhura vjetore ($)Maks. Të ardhura vjetore ($)
1Deri në $14,580Deri në $21,870Deri në $36,450
2$19,720$29,580$49,300
3$24,860$37,290$62,150
4$30,000$45,000$75,000
5$35,140$52,710$87,850
6$40,280$60,420$100,700
Çdo shtesë$5,140$7,710$12,850

Silver Access NUK mbulon shpenzimet nga xhepi, siç janë pagesat ose zbritjet. Silver Access gjithashtu NUK mbulon asnjë shumë premium për planet dentare. Ne i inkurajojmë anëtarët tanë të zgjedhin sigurimin dentar, megjithatë, kostoja mujore nuk do të mbulohet.

Fatkeqësisht, Silver Access NUK është në gjendje të ndihmojë me asnjë premium mbulimi dentar. Ne i inkurajojmë anëtarët tanë të regjistrohen në sigurimin dentar, por primi mujor do të jetë plotësisht përgjegjësi e anëtarit.

Procesi i aplikimit zakonisht i merr koordinatorit të Silver Access 1 deri në 2 javë për të përfunduar. Silver Access do t'ju kontaktojë përmes metodës suaj të preferuar të kontaktit për çdo pyetje në lidhje me aplikacionin tuaj.

Pas 1-2 javësh të kohës së përpunimit të aplikimit, Silver Access do t'ju dërgojë një letër miratimi ose refuzimi në adresën e shtëpisë të shënuar në aplikacionin tuaj. Çdo anëtari i Silver Access do t'i dërgohet një kopje letre e letrës së tij të përshtatshmërisë pavarësisht nga preferencat e tyre të komunikimit.

Pasi të jeni miratuar për Silver Access, do të merrni një letër me shkrim që përshkruan hapat e ardhshëm. Është shumë e rëndësishme të siguroheni që të keni paguar primin e muajit të parë në kompaninë tuaj të sigurimit brenda 30 ditëve të para. Nëse nuk keni mundësi të bëni pagesën e parë në atë kohë, duhet të kontaktoni zyrën e Silver Access. Silver Access do t'ju regjistrojë më pas për një plan pagese mujore. Ju duhet të paguani koston tuaj vjetore të anëtarësimit ose të vendosni një plan pagese mujore me Silver Access përpara se të fillojë regjistrimi juaj.

Silver Access ka zhvilluar një pikë kontakti për secilën nga tre kompanitë e sigurimeve që ofrojnë plane sigurimi shëndetësor në The Marketplace. Pasi të paraqisni aplikacionin tuaj në Silver Access, informacioni juaj më pas dërgohet në kompaninë tuaj të sigurimit. Kompania e sigurimit më pas konfirmon që të gjitha informacionet në aplikacionin tuaj përputhen me atë që është në dosje në sistemin e tyre. Çdo muaj, Silver Access do t'i kërkojë kompanisë së sigurimeve të verifikojë shumën e duhur në llogarinë tuaj. Duke bërë këtë, ne do të sigurohemi që shuma totale e detyrimit në faturën tuaj të paguhet plotësisht përpara datës së caktuar.

Çdo anëtar i Silver Access do të mbetet i regjistruar deri në fund të vitit për të cilin ka aplikuar. Pagesa e fundit mujore që do të paguhet çdo vit do të jetë për 1 dhjetor.

Koha e ri-regjistrimit për Silver Access fillon në të njëjtën kohë fillon sezoni i regjistrimit të hapur për Tregun e Sigurimeve Shëndetësore, 1 nëntorrr. Është e nevojshme që çdo anëtar që dëshiron të ri-regjistrohet në Silver Access për të paraqitur një aplikim të RI në internet. Është e rëndësishme që anëtarët e ri-regjistruar të rishikojnë dhe rinovojnë planet e tyre të sigurimit shëndetësor në treg përpara se të paraqesin një aplikim të ri për akses të argjendtë. Ndihma është e disponueshme në zyrën e Access DuPage, Departamentin e Shëndetit të Qarkut DuPage dhe vendndodhje të tjera të Qarkut DuPage.

Po, është e rëndësishme që fillimisht të raportoni çdo ndryshim në Tregun e Sigurimeve Shëndetësore përpara se të përditësoni Silver Access. Raportimi i ndryshimeve të tilla si të ardhurat ose madhësia e familjes mund të ndikojë në primin tuaj mujor. Marketplace, JO Silver Access, do të jetë në gjendje të përcaktojë nëse do të ndodhin ndonjë ndryshim.

Silver Access financohet nga shumë prej të njëjtëve partnerë të komunitetit që mbështesin programet e tjera të aksesit shëndetësor të Koalicioneve Shëndetësore DuPage. Financuesit përfshijnë fondacione private dhe organizata që japin grante, si dhe sisteme shëndetësore udhëheqëse dhe grupe mjekësore në zonën e DuPage.

Ne pranojmë oferta për të përhapur lajmet për Silver Access. Faqja jonë e internetit www.accessdupage.org/silver-access/ është një burim i shkëlqyer me skedarë PDF të printueshëm të fletushkave dhe broshurave për t'u ndarë. Nëse dëshironi më shumë informacion rreth publikimit të Silver Access, ju lutemi kontaktoni Koordinatorin e Silver Access në 331-716-7571 ose email Vanessa Corpus në [email protected].

Deri më tani, Silver Access DuPage është programi i parë i njohur i asistencës premium ACA në zonën DuPage në këtë kohë. Shpresojmë të zgjerojmë në qarqe të tjera në të ardhmen. Sidoqoftë, këto shtete kanë programe të ngjashme: Kalifornia, Xhorxhia, Idaho, Iowa, Luiziana, Maryland, Massachusetts, Misuri, Montana, Nju Xhersi, Ohajo, Oklahoma, Oregon, Pensilvani, Rhode Island, Teksas, Virxhinia, Virxhinia Perëndimore dhe Wisconsin. Rregullat e pranueshmërisë janë të ndryshme për çdo shtet. Ju lutemi referojuni secilit shtet për më shumë informacion.

Nëse keni pyetje që nuk kanë përgjigje në këtë faqe interneti, telefononi 331-716-7571 ose email Vanessa Corpus në [email protected].

Për të porositur materiale Silver Access për organizatën tuaj, ju lutemi dërgoni me e-mail Koordinatorin tonë të Access Argjendi në adresën [email protected] me kërkesën tuaj dhe adresën e postës.