Revista Naperville Spotlight në Access DuPage

Profesionistët mjekësorë që punojnë në kompjuterët e tyre në një mjedis të kujdesit shëndetësor

Nga Julie Duffin
Mars 2020 

Gjëra të mahnitshme mund të ndodhin kur njerëzit punojnë së bashku për të mirën e përbashkët, dhe Access DuPage është një shembull kryesor i kësaj. Nëpërmjet organizatës publike, mijëra profesionistë vendas të kujdesit shëndetësor dhe qindra organizata ofrojnë kujdes të cilësisë së lartë për banorët e pasiguruar të DuPage County.

Që kur filloi në 2001, Access DuPage ka ofruar kujdes për mbi 56,000 banorë. "Është një qasje e thjeshtë dhe elegante e ndërtuar mbi bazën e asaj që kishim për të ofruar këtu në DuPage County," thotë Kara Murphy, presidente e Koalicionit Shëndetësor DuPage, i cili drejton Access DuPage. “Askush nuk mund të përballojë të jetë i pasiguruar. Njerëzit që nuk kanë akses në shërbimet e kujdesit parësor nuk kanë zgjidhje tjetër veçse të përdorin dhomën e urgjencës si burimin e tyre kryesor të kujdesit. Kjo është një mënyrë vërtet e shtrenjtë dhe joefektive për të qenë të shëndetshëm,” shpjegon ajo. “Ka kuptim të investohet në strategji që u japin njerëzve një alternativë ndaj dhomës së urgjencës. Ne jemi kaq mirënjohës që çdo spital në DuPage County na mbështet financiarisht dhe i sheh pacientët tanë në ambientet e tyre. Është falë tyre dhe partnerëve tanë të tjerë shëndetësorë që ne jemi në gjendje të sigurojmë që pacientët tanë të marrin kujdesin që u nevojitet në një mënyrë që ata mund të përballojnë.”

Sigurimi i të pasiguruarve

Access DuPage është në dispozicion për të rriturit e pasiguruar që jetojnë në ose nën dyfishin e nivelit të varfërisë federale. Pjesëmarrësit regjistrohen në program për 12 muaj në të njëjtën kohë dhe mund të riaplikojnë për sa kohë që nuk kanë të drejtë për sigurime të tjera. "Nuk ka asnjë zëvendësim për sigurimin shëndetësor me cilësi të lartë," shpjegon Murphy. “Ne bëjmë një punë të shkëlqyer, falë partnerëve tanë, por gjithmonë preferojmë që njerëzit të jenë të siguruar.”

Pasi të regjistrohen, pacientëve u caktohet një mjek i kujdesit parësor, të cilin e shohin për një pagesë të vogël. Nëse një pacient duhet të vizitojë një specialist ose të ketë një operacion, koordinatorët e kujdesit i lidhin ata me ofruesin e duhur.

“Për shkak se kemi kaq shumë angazhim nga partnerët tanë të komunitetit, na kushton më pak se $400 për anëtar në vit për të ofruar shërbime shëndetësore gjithëpërfshirëse. Pjesa e mbetur fshihet nga vullnetarët dhe spitalet,” shpjegon Murphy. "Çdo dollar që shpenzojmë në shërbimin e drejtpërdrejtë për Access DuPage përputhet me më shumë se $10 shërbime të dhuruara."

Informacioni i regjistrimit mund të gjendet në accessdupage.org. Ofruesit e interesuar për vullnetarizëm mund të plotësojnë një formular të shpejtë në faqen e internetit. “Qëllimi ynë është të sigurohemi që të jetë një përvojë pozitive vullnetare për ofruesit tanë. Ata vendosin numrin e pacientëve që do të shohin dhe i integrojnë lehtësisht në ditën e tyre,” thekson Murphy. “Ne përfitojmë shumë nga çdo nivel angazhimi me të cilin ata janë të kënaqur. Ne thjesht u kërkojmë atyre gjërat që vetëm ata mund të bëjnë, pastaj bëjmë çmos që të kujdesemi për të gjitha pjesët e tjera.”

Sheri Scott, zëvendëspresidente e asociuar për Edward–Elmhurst Health, ka shërbyer në Bordin e Koalicionit Shëndetësor DuPage që nga viti 2011. “Është e mahnitshme të shohësh të gjithë spitalet të ulur së bashku në të njëjtën tryezë me një qëllim të përbashkët. Ne lëmë mënjanë çdo ide se mund të jemi konkurrentë dhe të fokusohemi te njerëzit në komunitetin tonë,” shpjegon ajo. “Është kaq e rëndësishme që organizatat e kujdesit shëndetësor të mendojnë përtej mureve të një spitali spitalor dhe të shikojnë shëndetin nga një këndvështrim më i gjerë. Ky është një program kyç për ne që të jemi në gjendje të arrijmë ato familje me të ardhura më të ulëta që përndryshe nuk mund të kenë akses në kujdesin shëndetësor.”

Përveç Access DuPage, Koalicioni Shëndetësor DuPage drejton tre programe të tjera: Silver Access, i cili i ndihmon njerëzit të paguajnë primet e sigurimit përmes tregut të Affordable Care Act; Dispanseri i Shpresës DuPage, një farmaci falas e vendosur në Wheaton; dhe Shërbimet e Navigimit të Shëndetit të Grave, i cili mbështet ekzaminimet dhe trajtimet për kancerin e gjirit dhe qafës së mitrës.

Foto me mirësjellje Edward-Elmhurst Health

Lini një Përgjigje