Marrja e vaksinës kundër gripit herët do t'ju ndihmojë të mbani ju, familjen dhe komunitetin tuaj të sigurt!

Kërkoni një kupon për vaksinën e gripit

Kërkoni kupona për familjen tuaj

Ju lutemi, klikoni ikonën e mësipërme për të plotësuar formularin për të kërkuar kupona për vaksinën e gripit për veten dhe familjen tuaj.

Kërkoni kupona për t'i shpërndarë në agjencinë tuaj

Jeni një organizatë jofitimprurëse ose komunitare që kërkon të shpërndajë kupona për vaksinën e gripit? Ju lutemi klikoni ikonën e mësipërme dhe plotësoni formularin për të kërkuar kupona.

Merrni një vaksinë kundër gripit falas në farmacinë tuaj lokale Jewel.

Me ardhjen e sezonit të gripit, Koalicioni Shëndetësor DuPage po bashkohet me partnerët tanë në DuPage County për ta bërë më të lehtë për të gjithë fqinjët tanë që të qëndrojnë të shëndetshëm dhe pa grip. Me financimin e siguruar nga DuPage County, DHC po ofron kupona falas të vaksinës së gripit për banorët e pasiguruar të DuPage County, rrethanat financiare të të cilëve e bëjnë të vështirë marrjen e vaksinës vjetore të gripit. Do të dërgohen kupona (me email ose postë) për të gjithë anëtarët aktualë të Access DuPage dhe për çdo individ tjetër që i kërkon ato. Këto kupona mund të blihen në çdo farmaci Jewel Osco deri më 28 shkurtth, derisa furnizimet zgjasin.
Foto e jashtme e vendndodhjes VNA në Elgin

Qendrat Shëndetësore të Kualifikuara Federale

Përveç programit të kuponit të vaksinës së gripit, disa qendra lokale shëndetësore të kualifikuara federale (FQHC) po ofrojnë gjithashtu vaksina kundër gripit për pacientët e tyre të pasiguruar. Nëse jeni pacient në një nga lokacionet e mëposhtme, mund të telefononi gjithashtu zyrën e mjekut tuaj dhe të caktoni një takim për vaksinën kundër gripit. Nuk kërkohet asnjë kupon për vaksinën e gripit!

Vaksinimi është i rëndësishëm!

Marrja e vaksinës së gripit është e rëndësishme!
Marrja e një vaksine kundër gripit është e rëndësishme këtë sezon 2022-2023 për të mbrojtur veten, familjen dhe komunitetin tuaj nga gripi. Për shkak të pandemisë COVID-19, duke marrë hapat parandalues për të reduktuar përhapjen e sëmundjeve të frymëmarrjes, si gripi, kjo vjeshtë dhe dimër është më e rëndësishme se kurrë.

Pse njerëzit duhet të vaksinohen?
Si fillim, gripi është një sëmundje potencialisht serioze që mund të çojë në shtrimin në spital dhe ndonjëherë edhe në vdekje. Çdo sezon gripi është i ndryshëm dhe infeksioni i gripit mund të prekë njerëzit ndryshe. Por miliona njerëz marrin grip çdo vit, qindra mijëra njerëz shtrohen në spital dhe mijëra deri në dhjetëra mijëra njerëz vdesin nga shkaqe të lidhura me gripin çdo vit. Po kështu, një vaksinë vjetore e gripit sezonal është mënyra më e mirë për të ndihmuar në mbrojtjen kundër gripit. Vaksinimi është treguar të ketë shumë përfitimet duke përfshirë zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve të gripit, shtrimeve në spital dhe madje edhe rrezikun e vdekjes nga gripi tek fëmijët. Për më tepër, nuk ka asnjë provë që marrja e një vaksine gripi rrit rrezikun për t'u sëmurur nga një koronavirus, si ai që shkakton COVID-19.

A mund të marr një vaksinë kundër gripit dhe një vaksinë ose përforcues kundër COVID-19 në të njëjtën kohë?
Po ti mundesh! Udhëzimet e CDC aktualisht thonë se të dy vaksinat mund të administrohen në të njëjtën vizitë. Megjithatë, është e rëndësishme që udhëzimet për planifikimin e vaksinave të ndiqen për çdo lloj vaksine. Nëse nuk i keni marrë dozat e rekomanduara të vaksinës kundër COVID-19, merrni një sa më shpejt të jetë e mundur dhe synoni të merrni vaksinën e gripit deri në fund të tetorit.

Sa më shumë njerëz të vaksinohen, aq më shumë njerëz mbrohen. Bëni pjesën tuaj - merrni një vaksinë gripi këtë vjeshtë!
Vizitoni Faqja e internetit e CDC në lidhje me informacionin e përgjithshëm për sezonin e gripit 2022-2023.